Rioolwerk / verstoppingen

van der Pijl lost alle problemen op bij afvoeren en rioleringen. De meeste verstoppingen worden veroorzaakt door wasmachines, vaatwasmachines, gootstenen, douches en boomwortelgroei. Zeep- en vetresten zetten zich vast op de binnenkant van de afvoerbuis, waarna na verloop van tijd de buis geheel dichtslibt.

De eerste stap is altijd het verhelpen van de verstopping via een ontstoppingspunt of direct vanaf het punt van de verstopping. Het rioolstelsel wordt uitgefreesd, doorgespoten of door een combinatie van deze beide technieken.

Het leggen van rioleringen wordt door van der Pijl vakkundig gedaan. Afhankelijk van de mogelijke werkbreedte, kunnen wij de werkzaamheden met klein en/of groot materieel uitvoeren. Het materiaal, waaruit de riolering bestaat, is doorgaans PVC of beton en kan uiteraard geheel door ons worden geleverd.

De afwatering in goede banen leiden, is een taak die wij nauwgezet ter harte nemen. De slechte staat van ons rioleringsnet is dringend aan verbetering toe.Wij kennen allen de ellende van straten die blank staan, ondergelopen huizen, collectoren die overlopen en de snelle afvoer van water vanop hellingen.

Riool ontstoppen
Vaak kunt u met ontstoppingsmiddelen of een veer de verstopping zelf oplossen. Helaas kan het wel eens zijn dat een verstopping hardnekkig is. U kunt  ons inschakelen om met professionele apparatuur de verstopping te verhelpen. Door water onder hoge druk de afvoer- of rioleringsbuizen in te spuiten, hebben wij het probleem snel verholpen. Doordat wij in het bezit van een hoge-druk compressor waarmee we uw verstopping kunnen verhelpen.